برخی از فواید بالقوه مربا و ژله برای سلامتی به محتوای پکتین آنها مربوط می شود. پکتین دارای اثرات پری بیوتیکی است به این معنی که باکتری های دوست روده شما را برای تحریک رشد آنها تغذیه می کند – که به نوبه خود سلامت روده را بهبود می بخشد.
مطالعات اخیر مشخص کرده اند که روده سالم برای حفظ سلامت کلی و کمک به درمان و پیشگیری از بیماری های متعدد ضروری است. تحقیقات همچنین نشان می دهد که پکتین ممکن است سموم خطرناک تولید شده توسط E. coli، یک باکتری مضر را مهار کند.
گفته می شود، حتی اگر مربا هویج کوچک و ژله ممکن است فوایدی داشته باشند، آنها محصولات قندی بالایی هستند و مصرف بیش از حد شکر ممکن است منجر به افزایش وزن، حفره، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 شود. بنابراین باید آنها را در حد اعتدال مصرف کنید.
تفاوت اصلی بین مرباها و ژله های خریداری شده و خانگی در کیفیت مواد تشکیل دهنده آن است. اگر لیست مواد تشکیل دهنده مربا یا ژله خریداری شده در فروشگاه را بررسی کنید، ممکن است متوجه شوید که طعم دهنده های مصنوعی، رنگ های غذایی و مواد نگهدارنده در آن گنجانده شده است.
از طعمهای مصنوعی برای افزایش طعم استفاده میشود، در حالی که رنگهای غذایی کاهش رنگ ناشی از پخت و پز و نگهداری را جبران میکنند. مطالعات نشان میدهد که این رنگها ممکن است اثرات منفی بر سلامتی داشته باشند، از جمله واکنشهای آلرژیک در کودکان و سرطان در موشها .
علاوه بر این، برخی از برندها ممکن است محصولات خود را با شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) شیرین کنند. HFCS با افزایش خطر چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است. با این حال، تهیه مربا یا ژله خودتان در خانه آسان است و به شما کنترل کامل روی مواد می دهد.