در غذاهای فرانسوی از لایه های متناوب مرنگ بادام و فندقی برای تهیه دسر دسر استفاده می شود. پیتیویر یکی از بسیاری از شیرینی های پر از خامه بادام است.
در یونان از آرد بادام برای تهیه آمیگدالوپیتا، کیک دسر گلیکا تاپسیو که در سینی پخته می شود، استفاده می شود. بادام برای کورابیدس، نسخه یونانی بیسکویت سنتی بادام کوابیا استفاده می شود. نوشیدنی غیرالکلی معروف به سوماده در مناطق مختلف از بادام تهیه می شود.
در عربستان سعودی، بادام درختی غلاف دار یک تزیین معمولی برای کبسا ظرف برنجی است. در ایران بادام سبز را در نمک دریا فرو میکنند و به عنوان میان وعده در بازارهای خیابانی میخورند. به آنها چقاله بادام می گویند.
بادام نباتی به نام نوغل در کنار چای و قهوه سرو می شود. همچنین از بادام شیرین برای تهیه غذای مخصوص نوزادان به نام حریر بادام استفاده می شود. بادام به برخی غذاها، کلوچه ها و دسرها اضافه می شود یا برای تزئین غذاها استفاده می شود. مردم در ایران آجیل بو داده را برای مراسم های خاص مصرف می کنند، مثلاً در جشن های نوروزی (نوروز).
در ایتالیا، colomba di Pasqua یک کیک سنتی عید پاک است که با بادام درست می شود. بادام تلخ پایه شیرینی های آمارتی است که یک دسر رایج است. بادام نیز یک انتخاب رایج به عنوان آجیل برای گنجاندن در torrone است.
در مراکش، بادام به شکل خمیر بادام شیرین، ماده اصلی تشکیل دهنده شیرینی پزی و چندین دسر دیگر است. بادام کامل سرخ شده نیز برای تزئین تاجین های شیرین مانند گوشت بره با آلو استفاده می شود.
مناطق بربر جنوب غربی اساویرا و سوس نیز بهخاطر آملو که از خمیر بادام، روغن آرگان و عسل تهیه میشود، معروف هستند. رب بادام همچنین با آرد برشته شده و از جمله، عسل، روغن زیتون یا کره، بادیان، رازیانه، دانههای کنجد و دارچین مخلوط میشود تا سلو (در مکنس زامیتا یا اسلیلو در مراکش نیز نامیده میشود)، میانوعدهای شیرین که به خاطر طولانی بودنش معروف است.
در غذاهای هندی، از بادام مواد اولیه ی کاری به سبک پاساندا و موغلایی است. حلوای بادام نوعی شیرینی است که از بادام و با رنگ اضافی تهیه می شود. پولک بادام به بسیاری از شیرینی ها (مانند سوهان برفی) اضافه می شود و معمولاً چسبیده به سطح بیرونی آن قابل مشاهده است.