روش پخت کدو حلوایی سوخاری با رب انار:
باید یادآور شد که امروزه بهترین رب انار در تهران را می توان در خواربار فروشی های خاورمیانه و همچنین گاهی اوقات در بخش مواد غذایی وارداتی خواربار فروشی های معمولی پیدا نمود.
عناصرلازم برای تهیه کدو حلوایی با رب انار:
- روغن زیتون برای سینی فر
- 4 پوند کدو حلوایی، دلیکاتا یا بلوط
- حداکثر 1 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه یا آبلیمو (اختیاری، به مزه)
- ملاس انار (فقط کمی برای ریختن روی آن)
- دانه های 1 عدد انار بزرگ
آماده سازی:
- فر را با دمای 425 درجه فارنهایت گرم کنید. سینی فر را با فویل بپوشانید و با روغن زیتون بپوشانید.
- کدو حلوایی را از طول نصف کنید.
- از قیچی آشپزخانه برای شل کردن دانه ها استفاده کنید، سپس با قاشق آن ها را بتراشید و دور بریزید. پوست کدو را بکنید.
- کدوهای پوست کنده را به مکعب های 1 اینچی برش دهید و به صورت یک لایه روی سینی آماده شده بچینید.
- در وسط فر به مدت 15 تا 20 دقیقه (احتمالاً بیشتر، بسته به نوع کدو و ضخامت تکه ها) یا تا زمانی که چنگال نرم شود بپزید.
- سعی کنید اجازه ندهید آنها نرم شوند، اما مطمئن شوید که کاملا پخته شده اند.
- به ظرف یا بشقاب سرو منتقل کنید بچشید تا ببینید آیا میخواهد با آب لیمو یا لیموترش تقویت شود و در صورت لزوم به مقدار کم اضافه کنید تا روشن شود.
- گرم یا در دمای اتاق سرو کنید و روی آن را با کمی ملاس انار و دانه های انار پراکنده کنید.
رب انار یک ماده اساسی در غذاهای لبنانی و خاورمیانه است زیرا طعم زیادی به مجموعه ای از غذاهای سنتی مانند « سفیحه » و «لهم ب اجین»، سالاد « فتوش »، «مکانک» سرخ شده و گوشت و غیره می دهد.
میوه های انار ترش در فصل پاییز – اکتبر – برای تهیه این کنسانتره غلیظ جمع آوری می شود.
مراحل آماده سازی رب انار آسان است، اما روش طولانی است و نیاز به صبر دارد.