ارزش غذایی، دارویی و آرایشی ترکیبات زیست فعال در قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus):
قارچ ها برای بسیاری از فرآیندهای صنعتی و خانگی، به ویژه تولید پنیر، آبجو، شراب و نان حیاتی هستند و مسئول تجزیه مواد آلی هستند. ارزش دارویی و غذایی قابل توجه قارچ دکمه ای فله باعث افزایش مصرف آن شده است.
Agaricus bisporus متعلق به خانواده Agaricaceae است و یک قارچ پرورشی با رتبه برتر است که به دلیل خوراکی بودنش شناخته شده است.
A.bisporus سرشار از مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها، اسیدهای آمینه، چربی ها و مواد معدنی است و دارای خواص ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی، ضد چاقی و ضد التهابی است.
از ترکیبات زیست فعال استخراج شده از این قارچ می توان برای درمان چندین بیماری رایج انسان از جمله سرطان، عفونت های باکتریایی و قارچی، دیابت، اختلالات قلبی و مشکلات پوستی استفاده کرد.
A. bisporus افقهای جدیدی را برای کشف قارچها تا آنجا که به ارزشهای آشپزی و دارویی آنها مربوط میشود، به روی جهان گشوده است.
در سال های اخیر تیروزیناز و ارگوتیونئین از این قارچ استخراج شده است که باعث شده است این قارچ برای اهداف تغذیه ای و دارویی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
برای تأکید بر جنبههای مختلف A. bisporus، یک مرور جامع که ارزشهای غذایی، دارویی و آرایشی را برجسته میکند و شکافهای تحقیقاتی را پیدا میکند، ارائه شده است. به این ترتیب، بهبود کیفیت و کمیت ترکیبات فعال زیستی در A. bisporus امکان پذیر خواهد بود.
در نهایت به کشف داروهای جدید و مکانیسم های مسئول کمک می کند در بررسی حاضر، آخرین پیشرفتها در مورد خواص تغذیهای، دارویی و آرایشی A. bisporus را خلاصه میکنیم.
علاوه بر این، شکاف های تحقیقاتی با جهت گیری های تحقیقاتی آینده نیز مورد بحث قرار می گیرد.
با افزایش جمعیت جهان، علاقه به کشت و متعاقب آن مصرف قارچ به عنوان منبع غذایی افزایش یافته است. از سال 1990، جهان شروع به تمرکز بر صنعت قارچ کرد و منجر به افزایش سریع تولید آن شد.
قارچ ها در سال های اخیر به یکی از مهم ترین منابع غذایی و دارویی کاربردی تبدیل شده اند.
تقاضا برای قارچ های خوراکی به دلیل طعم، طعم و محتوای مواد مغذی آنها افزایش یافته است.
قارچ ها جایگزین های بهتری برای پروتئین های حیوانی و سایر فرآورده های حیوانی هستند و این واقعیت از طریق مطالعات مختلف انجام شده در گذشته تایید شده است.
انواع مختلفی از ویتامینهای موجود در قارچ با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف در انسان، باعث بهبود سلامت میشوند.